Aktualijos

Pasaulinė Dauno sindromo diena

Šiemet „Šaltinio“ progimnazijos bendruomenė ir vėl nori prisidėti prie žmonių su Dauno sindromu dienos paminėjimo. Ji minima kovo 21-ąją. Visą savaitę mūsų mokykloje vyksta įvairūs renginiai ir akcijos, skirtos šių žmonių palaikymui ir tolerancijos jiems ugdymui. Pirmadienį mūsų mokykloje lankėsi Solidarumo kavos komanda: Rokas, Ričardas, Aušrinė ir Ieva. Ilgosios pertraukos  metu vyresniųjų klasių mokiniai ir mokytojai galėjo pasivaišinti kvapnia Roko ir Ričardo puikiai ruošiama kava. 7a klasėje lankėsi Martyna, Donatas ir mokytoja Virmanta, kurie papasakojo apie save, savo pomėgius, veiklą, užsiėmimus Jaunuolių dienos centre. Pradinių klasių mokiniai ir mokytojai mokyklos kieme piešė skirtingas kojines – žmonių su Dauno sindromu palaikymo simbolius. Antradienį norintys mūvėjo skirtingas kojines, išreikšdami solidarumą su šiais žmonėmis. Per klasės valandėles mokiniai žiūrėjo socialinius filmukus ir reklamas, išsamiau supažindinančias su Dauno sindromu, kalbėjosi apie supratimą ir toleranciją aplink esantiems.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, specialioji pedagogė Džiuginta Kropienė

 

___________________________

Džiuginta Kropienė Įrašo autorius:
Džiuginta Kropienė
Specialioji pedagogė




Ankstesni įrašai


Prašome geranoriškai Jūsų paremti „Šaltinio“ progimnaziją 1,2 procentų savo pajamų mokesčio, sumokėto 2022 metais.

Progimnazijos mokiniai dalyvavo Panevėžio apygardos prokuratūros ir Panevėžio pedagoginės-psichologinės tarnybos projekto „Kartu prieš smurtą“ renginiuose.

Panevėžio Rotary klubas skelbia puikią  iniciatyvą – Panevėžio miesto bendrojo ugdymo mokyklų 7-ų klasių mokinių pažangumo skatinimo projektą.

2b klasės mokiniai palaiko klasės draugą Davidą, jo ir kitų ukrainiečių šeimas bei išreiškia paramą Ukrainai, jau metus siaubiamai karo, kūrybiniais darbais „Saulėgrąža“.

Vasario 9–10 dienomis bibliotekoje vyko netradicinės pamokos, skirtos Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarams.