Renginiai

1–5 klasių mokinių mokslo metų užbaigimo šventė

Gegužės 30 d. mokykloje vyko 1–5 klasių mokinių mokslo metų užbaigimo šventė. Aktų salėje mokinius, tėvelius, mokytojus pasitiko paslaptingasis Žibintas (5a klasės mokinio Mato mama Jolanta Černiauskienė), kuris Martynui (8a klasės mokinys Jotautas Masys), besidominančiam tik kompiuteriniais žaidimais, pasiūlė grįžti į vaikystę ir naujai pažvelgti į mokslo naudą. Martynas su Žibintu pirmiausia aplankė ponią Matematiką ir susipažino su linksmaisiais skaičiais (3a klasės mokiniai, mokytojos Snaigė Varanauskienė, Virginija Skupienė). Vėliau keliavo į istorijos pamoką. Šioje pamokoje Martynas, skambant Lietuvos istorijos repui (repavo mokytojas Andrius Rusakevičius), stebėjo „Šešėlių šokį“ (3b klasės mokiniai, mokytojos Vida Baronienė, Asta Saikauskienė) ir prisiminė svarbiausius Lietuvos įvykius. Taip pat Martynas su Žibintu aplankė chemijos pamoką, kurią vedė ir tikrus eksperimentus rodė chemijos profesorius Lemputis (8a klasės mokinys Dominykas Stankevičius). Martynas supratęs, kad mokytis niekada nėra per vėlu, tapo įžymiu rašytoju.

Renginio metu mokiniai už labai gerą mokymąsi, kultūringą elgesį, dalyvavimą įvairiuose konkursuose buvo apdovanoti vardinėmis Pergalės statulėlėmis, padėkos raštais, saldžiaisiais prizais. Vėliau Žibintas visus pakvietė sušokti Pergalės šokį. Po renginio ketvirtokų laukė Žibinto staigmena – mokiniai galėjo pasikalbėti su juo apie savo gyvenimą mokykloje.

Nuo pat ryto mokyklos kieme buvo atidarytas Batutų parkas, kuriame daug nepakartojamų įspūdžių patyrė 1–5 klasių mokiniai, bei mažieji Šaltiniečių bendruomenės nariai.

___________________________

Snaigė Varanauskienė Įrašo autorius:
Snaigė Varanauskienė
Pradinio ugdymo mokytoja




Ankstesni įrašai


2016–2017 mokslo metais 2c ir 6c klasių mokiniai su mokytojomis Vitalija Bartkiene, Asta Saikauskiene ir Aušrine Kuncevičiene vykdė trumpalaikį integruotą projektą „Renku, rūšiuoju, kuriu“. 

Gegužės 22 d. daugiau nei 45 pradinių klasių mokiniai lankėsi Naisiuose ir jų apylinkėse. Nemokama pažintinė kelionė – prizas konkurso „Vaikų Velykėlės 2016“ nugalėtojams.

Gegužės 18 d. vyko Šaltiniečių bendruomenės Pavasario sporto šventė.

5-ų klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Knygnešiai“, skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Gegužės 11 d. Raseinių Šaltinio progimnazijoje vyko Lietuvos „Šaltinio“ vardą turinčių mokyklų konkursų ir olimpiadų diena.