Renginiai

Projektas „Renku, rūšiuoju, kuriu“

2016–2017 mokslo metais 2c ir 6c klasių mokiniai su mokytojomis Vitalija Bartkiene, Asta Saikauskiene ir Aušrine Kuncevičiene nuo rugsėjo mėnesio iki pavasario vykdė trumpalaikį integruotą projektą „Renku, rūšiuoju, kuriu“. Projekto tikslas – plėsti žinias apie atsakingą antrinių žaliavų rūšiavimą ir jų panaudojimą. Projekto dalyviai pirmajame etape vyko į AB „Panevėžio specialus autotransportas“, kur išklausė informaciją bei stebėjo atliekų rūšiavimą ir perdirbimą. Antrajame etape mokiniai aktyviai ir linksmai sportavo be sportinio inventoriaus, jo vietoje naudojo antrines žaliavas. Paskutiniame, trečiajame etape, mokiniai surengė savo sukurtų bei pagamintų darbų iš antrinių žaliavų parodą ir pristatė ją mokyklos bendruomenei.

Projektas padėjo mokiniams suvokti atliekų rūšiavimo svarbą, suprasti problemas, kylančias dėl netinkamo atliekų tvarkymo, inicijuoti ir populiarinti atsakingą vartojimą ir atliekų rūšiavimą vietos bendruomenėje. Tačiau vien žinoti neužtenka – pakuočių atliekų kiekio mažinimas ir atliekų rūšiavimas turi tapti mūsų įpročiu. Jei galime atlieką panaudoti dar kartą, jos neišmeskime! Antrinės žaliavos gali turėti antrąjį gyvenimą: panaudokime jas buityje, ūkyje, kūrybinei-meninei veiklai. Daiktai, kuriais nebesinaudojame patys, gali pradžiuginti kitus: paaukokime ar padovanokime juos.

___________________________

Aušrinė Kuncevičienė Įrašo autorius:
Aušrinė Kuncevičienė
Kūno kultūros mokytoja




Ankstesni įrašai


Gegužės 22 d. daugiau nei 45 pradinių klasių mokiniai lankėsi Naisiuose ir jų apylinkėse. Nemokama pažintinė kelionė – prizas konkurso „Vaikų Velykėlės 2016“ nugalėtojams.

Gegužės 18 d. vyko Šaltiniečių bendruomenės Pavasario sporto šventė.

5-ų klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Knygnešiai“, skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Gegužės 11 d. Raseinių Šaltinio progimnazijoje vyko Lietuvos „Šaltinio“ vardą turinčių mokyklų konkursų ir olimpiadų diena. 

Progimnazijoje gegužės 10 d. vyko Panevėžio miesto 1–4 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Aukštyn kojom“.