Renginiai

Kalėdinis spektaklis „Sniego karalienė“

Kaip ir kasmet „Šaltinio“ progimnazija prieš pat šventes suburia visą bendruomenę ir sukviečia pažiūrėti nuostabaus spektaklio. Šiemet, progimnazijos 30-ojo gimtadienio proga, pasirinkta vieno garsiausių pasakų kūrėjų pasaulyje H. K. Anderseno sukurta istorija „Sniego karalienė“. Ir nors istorija pirmą kartą pasirodė daugiau nei prieš pusantro šimto metų, tačiau ir šiandien ši istorija gyva. Jos iš arčiau pažiūrėti buvo sukviesti miesto svečiai, mokyklos bendruomenės nariai, tėveliai ir mokiniai.   

Mostelėjusios savo talentų lazdele ir subūrusios mokinius į vieną didelę komandą, spektaklio režisierė Jolanta Švėgždienė ir choreografė Asta Saikauskienė iš knygos istoriją perkėlė į „Šaltinio“ progimnazijos sceną. Čia susirinkusieji stebėjo gėrio ir blogio kovą, kuri įsipainioja į, rodos, neišskiriamų draugų, Gerdos ir Kajaus, draugystę. Tačiau pagrindinė veikėja – tikra kovotoja, kuri ieško Sniego karalienės pagrobto savo draugo Kajaus. Savo paieškose ji sutinka ne vieną: vaikus, ledo žmones, ponus, plėšikus, kalniečius, šiauriečius, kol galiausiai randa tai, ko ieškojo – Kajų. Istorija išryškino tikrųjų gyvenimo vertybių, drąsos ir tikros draugystės svarbą ir privertė susimąstyti.. Visada yra viltis, net sunkiausią akimirką. Svarbu nepaliaujamai tikėti meilės ir gerumo galia!

Progimnazija dėkoja: spektaklio režisierei Jolanta Švėgždienė ir choreografei Asta Saikauskienė, Sniego karalienei – muzikos mokytojai Linai Skyrienei, Gerdai – 7a kl. mokinei Sofijai, Kajui – 5b kl. mokiniui Arminui, plėšiko dukrai – 6a kl. mokinei Patricijai. Ačiū visoms vaidinusioms klasėms ir klasių auklėtojoms.

 

Spektaklio vaizdo įrašas https://youtu.be/16w5QSDKHOk

Tūkstantmečio mokyklos

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis. „Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra.

 

___________________________

Greta Šukienė Įrašo autorius:
Greta Šukienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Gruodžio 19 dieną „Šaltinio“ progimnazijoje vyko mokyklos 30 metų veiklos paminėjimo šventė.

Gruodžio 8 d. lietuvių kalbos ir matematikos mokytojai dalyvavo TŪM kultūrinio ugdymo stažuotėje.

Visą savaitę mokykloje vyko įvairios veiklos, skirtos Tolerancijos dienai paminėti.

Lapkričio 9 dieną 1–8 klasių mokiniai susipažino su skirtingų profesijų atstovais, jų atliekamomis funkcijomis ir karjeros galimybėmis Panevėžio mieste.

Rugsėjo 30 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko neeilinis renginys – konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Konferencijos tikslas buvo sutraukti kuo daugiau šaltiniečių bendruomenės narių ir Panevėžio gyventojų bei kalbėti apie tėvystės keliamus iššūkius šiuolaikiniame pasaulyje.