Renginiai

Tolerancijos dienos 2023 minėjimas

Lapkričio 16 dieną pasaulyje minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Šių metų tolerancijos simbolis – žibintas. Žibintas, kuris šviečia tamsoje ir kuris sušildo, suteikia vilties ir parodo kelią tamsoje. Šių metų Tolerancijos dienos minėjimo Lietuvoje simbolį – Tolerancijos žibintą – pasiūlė mūsų progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Ernesta Kriaučiūnienė. Puiki idėja!

Visą savaitę mokykloje vyko įvairios veiklos, kurios skirtos šiai dienai paminėti. 1a klasės mokinukai ir mokytoja Gintarė gamino tolerancijos žibintus. Dorinio ugdymo mokytojai Dovilė, Dalia ir Vladas pamokų metu su mokiniais diskutavo, kas yra tolerancija ir vedė įvairias edukacijas šia tema. 5b klasės mokiniai piešė piešinius, o 8a klasė rašė rašinius apie toleranciją, kaip ją supranta. 4a ir 4b klasės dalyvavo įdomiosiose pertraukose, kurias surengė 5a ir skaitykloje žiūrėjo meninį filmą. Renginių ir veiklų ciklą užbaigė teatro būrelio mokinių ir choro būrelio meninis pasirodymas „Tolerancijos gatvelėje“. Mokinius pasirodymui ruošė muzikos mokytoja Lina Skyrienė ir lietuvių kalbos mokytoja Ernesta Kriaučiūnienė.

Dėkojame visiems, kurie kartu kūrė tolerantiškos mokyklos nuotaiką.




Ankstesni įrašai


Lapkričio 9 dieną 1–8 klasių mokiniai susipažino su skirtingų profesijų atstovais, jų atliekamomis funkcijomis ir karjeros galimybėmis Panevėžio mieste.

Rugsėjo 30 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko neeilinis renginys – konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Konferencijos tikslas buvo sutraukti kuo daugiau šaltiniečių bendruomenės narių ir Panevėžio gyventojų bei kalbėti apie tėvystės keliamus iššūkius šiuolaikiniame pasaulyje.

Rugsėjo 27-ąją mokiniai atskleidė savo kūrybiškumą ir veiklas skyrė mokyklos gimtadieniui.

Rugsėjo 30 d. progimnazijoje organizuojama konferencija tėvams ir ne tik „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Būtina registracija https://forms.gle/oAtFF7Sm92YPz1Yw9

Sveikiname visus su naujų mokslo metų pradžia!