Renginiai

Konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“

 

Rugsėjo 30 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko neeilinis renginys – konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Konferencijos tikslas buvo sutraukti kuo daugiau šaltiniečių bendruomenės narių ir Panevėžio gyventojų bei kalbėti apie tėvystės keliamus iššūkius šiuolaikiniame pasaulyje.

„Šaltinio“ progimnazija, minėdama savo 30-ies metų jubiliejų, kartu su šaltiniečių bendruomene dovanojo šią konferenciją ne tik savo bendruomenės nariams, bet ir visam Panevėžio miestui. Bendruomenės pirmininkė Zina Stripeikienė sakė: „Nieko nėra svarbiau nei mūsų vaikai. Jei norime, kad jie mus prisimintų rytoj, turime su jais būti šiandien. Šiuolaikinis pasaulis labai keičiasi ir kartais nebežinome, kaip reikia būti šalia tos naujosios kartos vaiko, todėl turime plėsti savo žinias ir akiratį, kad galėtume matyti, girdėti ir pajausti. Konferencija sulaukė labai didelio tėvelių susidomėjimo. Labiausiai džiaugiamės tuo, kad šiame renginyje dalyvauja ne tik mūsų bendruomenės nariai, bet ir tėveliai iš kitų miesto mokyklų. Suprantame, kad temos, kurias palietėme yra ne tik aktualios, bet svarbios kiekvienam auginančiam vaikus.“

Renginio metu buvo pristatyti 5 pranešimai, kurių temos ypatingai svarbios šiuolaikinio vaiko tėvams. Buvo diskutuojama apie tai,  kaip padėti tėvams ir vaikams susikalbėti, kaip vaiką motyvuoti mokytis, kaip pasirinkti savo kryptį, kaip padėti susitvarkyti su emocijomis, pareigomis, kaip su mokyklinio amžiaus vaikais kurti ryšį. Paliesta tema apie kalbinį ugdymą bei ką daryti, kad vaikai norėtų skaityti. Ne ką mažiau susidomėjimo sulaukė pranešimai apie psichikos sveikatą bei apie kiekvieno vaiko stiprybes ir kaip jas atrasti.

Dalyvių gausa, susidomėjimas, aktyvus įsitraukimas į diskusijas parodė, kad tokie renginiai yra reikalingi ir svarbūs, kad tėvai nori savo vaikus suprasti, matyti, išgirsti ir pajausti.

___________________________

Ernesta Kriaučiūnienė Įrašo autorius:
Ernesta Kriaučiūnienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 27-ąją mokiniai atskleidė savo kūrybiškumą ir veiklas skyrė mokyklos gimtadieniui.

Rugsėjo 30 d. progimnazijoje organizuojama konferencija tėvams ir ne tik „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Būtina registracija https://forms.gle/oAtFF7Sm92YPz1Yw9

Sveikiname visus su naujų mokslo metų pradžia!

Birželio 22 dieną į respublikinę metodinę-praktinę konferenciją atvyko pedagogai iš Lietuvos Šaltinio/ių vardą turinčių mokyklų.

Birželio 6 ir 16 dienomis vyko Mokslo metų užbaigimo šventės.