Renginiai

Kultūrinės-pažintinės dienos, skirtos verslumui 2023

Gegužės 2–3 dienomis „Šaltinio“ progimnazijoje vyko renginiai, skirti mokinių verslumo, finansinio, ekonominio raštingumo, kūrybiškumo ir viešojo kalbėjimo įgūdžių lavinimui.

Kasmet mokiniai labiausiai laukia Pavasario mugės. Ir šiemet į ją sugužėjo daugybė prekiautojų ir pirkėjų. Pirkėjus viliojo gausybė skanumynų, augalų, papuošalų, o norintys pabendrauti ir atsikvėpti galėjo prisėsti aštuntokų įrengtose kavinėse.

Gegužės 3 diena skirta verslo įmonių prototipų kūrimui. Mokiniai, supažindinti su verslo įmonės kūrimo procesu, brandino naujas idėjas, turinčias išspręsti vartotojų problemas. Mokiniams reikėjo sukurti produktą ar jo eskizą, parengti jo pristatymą, reklamą, numatyti kainą. Ir kokių tik produktų neprigalvota: skraidanti riedlentė, išmanioji lova, pieštukas, prisitaikantis prie aplinkos spalvų, išmanioji rankena, kojinių ieškotukas, išmanūs akių lęšiai, laikrodukas pakratukas ir kiti. Rinkdama geriausius, komisija vadovavosi šiais kriterijais: inovatyvumas, kūrybiškas pristatymas, patraukli reklama, aktualumas pirkėjui. Kūrėjai be galo jaudinosi pristatydami savo produktus bei atsakinėdami į klausimus, o komisijos nariai buvo sužavėti mokinių kūrybiškumu. Peržiūrėjus visus pristatymus, pabendravus su kūrėjais, išaiškėjo nugalėtojai. Jais tapo 4b ir 6a klasių mokiniai: ketvirtokai pristatė išmanią gėlę, čiužinį ir skėtį bei žaidimą „Labirintas“, o šeštokai – „Saugalą“ ir „Akiniamirką“. Už įdomius produktus apdovanotos ir mokinių grupelės: 5c kl. „Surastukas“, 5b – „Skraidlentė“, 7b – „Eco box“, 7c – „Neutra pure“, 8b – „Pinigų šaltinis“. Skanios picos ir smagaus filmo visiems nugalėtojams, o jauniesiems verslininkams – tikėjimo, kad kažkada jų idėjos virs realybe.

___________________________

Izolda Pakalnienė Įrašo autorius:
Izolda Pakalnienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Kovo 23 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko tarptautinė hibridinė konferencija „STEAM ne tik VEŽA. Konstruok, modeliuok, programuok“, kuri buvo organizuota kartu su Kauno r. Akademijos mokykla-darželiu „Gilė“.

2023 m. kovo 13–17 dienomis progimnazijoje viešėjo Erasmus+ projekto „Creative Drama and Games in ELT“ (2020-1-RO01-KA229-080095_4) partneriai iš Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Rumunijos ir Portugalijos.

Kovo 10 dieną progimnazijos aktų salėje vyko koncertas „Mes stiprūs kartu“, skirtas Kovo 11-ajai paminėti. Dainavo visų klasių mokinių chorai.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas progimnazijoje.

1–8 klasių mokinių kalėdinis spektaklis-muzikinė pasaka „Miegančioji gražuolė“ – trys vakarai kupini muzikos, šypsenų ir puikios šventinės nuotaikos.