Renginiai

Erasmus+ projekto, skirto kūrybiškumui, dalyvių viešnagė

2023 m. kovo 13–17 dienomis progimnazijoje viešėjo Erasmus+ projekto „Creative Drama and Games in ELT“ (2020-1-RO01-KA229-080095_4) partneriai iš Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Rumunijos ir Portugalijos.

Pirmadienį svečiai buvo pasitikti su lietuviška duona. Projekto partneriai klausėsi antrokų dainos, žaidė tradicinius lietuvių liaudies žaidimus bei aplankė klases, kuriose mokosi vaikai. Ekskursija po mokyklą svečiams labai patiko.

Po pietų Erasmus+ projekto „Creative Drama and Games in ELT“ svečiai apsilankė J. Miltinio dramos teatre. Ekskursiją po teatrą ir jo užkulisius vedė aktorė. Svečiai iš užsienio šalių apsilankė grimerinėse, kostiuminėse, pamatė kas slepiasi po scena, kaip kuriami kostiumai, sužinojo, kokie spektakliai yra statomi mažojoje ir didžiojoje teatro scenose, kokiomis asmeninėmis savybėmis turi pasižymėti aktoriai. Ekskursijos vinimi tapo galimybė pasimatuoti kostiumus ir nusifotografuoti. Svečiai liko itin sužavėti teatru ir aktoriaus profesija.

Vakare mokytojai restorane „Vasaris“ dalyvavo pažintinėje programoje-vakarienėje „Įkvėpti Miltinio“.

Antroji diena Erasmus+ projekto dalyviams pralėkė labai turiningai: muzikos mokytoja Lina svečius pakvietė išmokti groti muzikinį kūrinį, jį atliekant lazdelėmis ir kibirais. Svečiams ši patirtis buvo unikali ir labai juos sužavėjo.

Antrąją dienos dalį Erasmus+ projekto dalyviai praleido Panevėžio lėlių vežimo teatre stebėdami spektaklį „Kristiano Anderseno sapnas” bei dalyvaudami edukaciniame užsiėmime, kaip kuriamos lėlės spektakliams. Teatro aktorė Rima itin išsamiai papasakojo kaip gaminamos lėlės, kokia yra aktoriaus lėlininko profesija, kokios lėlės naudojamos teatre ir kokių lėlių galime pasigaminti patys namuose.

Unikalus teatras labai sužavėjo svečius, kai kurie iš jų tokį spektaklį matė pirmą kartą.

Trečiąją vizito dieną Erasmus+ projekto „Creative drama and games in ELt” dalyviai žaidė žaidimus, kurių tema „Rutina“. Anglų kalbos mokytojas Andrius Rusakevičius taip įtraukė svečius į pasiruoštą žaidimą, jog svečiai negalėjo atsitraukti ir aktyviai rungtyniavo vieni su kitais norėdami pasiekti maksimalų taškų skaičių, atsakant į klausimus. Svečių atsivežti žaidimai taip pat įtraukė dalyvius, jie pristatė savo kurtas prezentacijas bei aktyvias veiklas.

Po pietų progimnazijos mokiniai bei svečiai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Švėgždiene ir anglų kalbos mokytoja Reda Maknevičiene kūrė scenarijų spektakliui, personažus ir repetavo. Tuo tarpu mokytojai kūrybiškų idėjų sėmėsi aplankydami meninio stiklo studiją „Glassremis“.

Ketvirtąją vizito dieną Erasmus+ projekto „Creative drama and games in ELT” dalyviai aplankė Vilnių.

Paskutinę viešnagės dieną Erasmus+ projekto „Creative Drama and Games in ELT“ dalyviai parodė bendrą spektakliuką „ Daily routine“ (Kasdieninė rutina). Mokytoja iš Turkijos Elif kartu su mokytoja Vilma 6a klasei vedė matematikos pamoką.

Projekto dalyviams buvo įteikti sertifikatai.

Erasmus+ projekto spektaklis „Daily routine“ (Kasdieninė rutina). Vaizdo įrašo nuoroda

https://youtu.be/KMlzsoao_a4

___________________________

Rūta Vainauskaitė Įrašo autorius:
Rūta Vainauskaitė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui




Ankstesni įrašai


Kovo 10 dieną progimnazijos aktų salėje vyko koncertas „Mes stiprūs kartu“, skirtas Kovo 11-ajai paminėti. Dainavo visų klasių mokinių chorai.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas progimnazijoje.

1–8 klasių mokinių kalėdinis spektaklis-muzikinė pasaka „Miegančioji gražuolė“ – trys vakarai kupini muzikos, šypsenų ir puikios šventinės nuotaikos.

Rugsėjo mėnesį jau šeštą sezoną vyko Jaunojo tyrinėtojo dienos. Šiomis dienomis visi 1–7 klasių  mokiniai dalyvavo tyrinėjimo veiklose Energetikos ir Technikos muziejuje, VDU botanikos sode, Papartynės atodangoje, Šaltiškių karjere, Trakų istorijos muziejuje, Kernavės muziejuje, Šiaulių fotografijos muziejuje, Panevėžio miesto parke.

Panevėžio miesto gimtadienio šventės metu Šaltiniečių bendruomenė organizavo saugaus eismo dirbtuvėles „Būk saugus ir matomas su šaltiniečiais“.