Renginiai

Mes stiprūs kartu

„Esam kartu, sese, brolau…“  (Grupė KITAVA)

Muzika žmogaus gyvenime atlieka daug funkcijų, o jos poveikis – neabejotinas. Muzikos kūriniai veikia emocijas, tobulina pasaulėjautą, skatina asmenybės progresą. Visiems nuo seno žinoma, kad su muzika ir dirbdavo, ir ilsėdavosi žmogus. Daina ne tik džiugino, bet ir padėdavo jei neužmiršti, tai bent sušvelninti nesėkmes ir nelaimes.

Kovo 11-ajai skirtame koncerte „Mes stiprūs kartu” progimnazijoje skambėjo muzika. Muzika, kuri subūrė visus, suvienijo ir leido pakeliauti melodijos vingiais. Klasių chorai stebino savo muzikalumu, dainų atlikimo technika. Buvo nepaprastai malonu ir jautru stebėti jaunąją kartą taip vieningai ir užtikrintai atliekant lietuviškas melodijas.

Koncertą vainikavo ir rankomis susikibti paskatino bendra lietuvių ir mokykloje besimokančių ukrainiečių daina – „Esam kartu“. Tai jau antras minėjimas kartu. Antras pavasaris kartu. Progimnazijoje mes žinome – ESAM KARTU. MES STIPRŪS KARTU.

 

Dainuoja ketvirtokų choras. Vaizdo įrašo nuoroda 

https://youtu.be/40k9jwLofmc

___________________________

Greta Šukienė Įrašo autorius:
Greta Šukienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Laisvės gynėjų dienos minėjimas progimnazijoje.

1–8 klasių mokinių kalėdinis spektaklis-muzikinė pasaka „Miegančioji gražuolė“ – trys vakarai kupini muzikos, šypsenų ir puikios šventinės nuotaikos.

Rugsėjo mėnesį jau šeštą sezoną vyko Jaunojo tyrinėtojo dienos. Šiomis dienomis visi 1–7 klasių  mokiniai dalyvavo tyrinėjimo veiklose Energetikos ir Technikos muziejuje, VDU botanikos sode, Papartynės atodangoje, Šaltiškių karjere, Trakų istorijos muziejuje, Kernavės muziejuje, Šiaulių fotografijos muziejuje, Panevėžio miesto parke.

Panevėžio miesto gimtadienio šventės metu Šaltiniečių bendruomenė organizavo saugaus eismo dirbtuvėles „Būk saugus ir matomas su šaltiniečiais“.

Rugsėjo 10 dieną šaltiniečiai dalyvavo šventinėje miesto gimtadienio eisenoje.