Renginiai

Kalėdų stebuklas

Vienas gražiausių ir labiausiai laukiamas renginys „Šaltinio“ progimnazijoje – kalėdinis spektaklis. Jis suburia draugėn kūrybiniam darbui mokinius – artistus, jų tėvelius, senelius – jaunųjų aktorių aprangos kūrėjus, mokytojus – pasirodymo režisierius. Ir taip gimsta stebuklas. Kalėdinis stebuklas. Tokiu pavadinimu šiais metais sukurtas ir vaidinimas. Naujovė – pradinių klasių mokiniai jį vaidino dvi dienas (gruodžio 19 ir 20), buvo parodyti du spektaklio variantai.

Grojant švelniai pianino muzikai, vaikai atsitempė dėžę, ją atidarė, ištraukė žaisliukus, kuriais gėrėjosi. Netikėtai berniukui iš rankų iškrito gražuolis burbulas, vaikas nuliūdo, tarsi išsigandęs trinktelėjo pianino dangtis ir į sceną išbėgo muzikos natos (3a, 3c klasės mokiniai). Jos išsklaidė liūdesį, padovanoja laimę, dainą, kartu su vaikais apsilankė įvairiausiose šalyse. Viena iš jų – žiemos žemė, čia šaltį, snaiges, pūgą vaidino pirmokai. Ypač nelaiminga, susirūpinusi Žiema. Pasak aktorių, ją depresija kankina, nes visiems atrodo, jog šalta josios širdis. Laimei, mokiniai eilėmis, muzika, šokiu nuramino, kad jiems šaltis nebaisus, netgi gražus, malonus. Iš pradžių nemaloniai keliaujančius vaikus sutiko ir kibirkštys (2c, 3b klasės mokiniai) bei ugnis, viską naikinanti, pelenais paverčianti. Tačiau mažieji artistai ugnelę įtikino, kad jie pažįsta ją visai kitokią, gerą, ramiai židiny rusenančią, šildančią šaltą žiemą. Vaikai prislopino ugnies pyktį gerumu, užliejo vandeniu ir atsidūrė lietaus lašelių šalyje. Joje repuodami ketvirtokai visiems kelis kartus įsakmiai priminė šių metų potvynius, kurie gali paskandinti daržus, kelius, namus. Bet keliaujantys vaikai gražiai paprašo saulutės neišeiti, gelbėti nuo liūties ir padėti lietaus lašeliams būti geriems. Atrodo, viskas puiku, padaryta daug darbų, gerumu sutramdytos gamtos jėgos, į žemę atėjo ramybė ir laimė, bet patys vaikai dar liūdni, nes gaili sudužusio gražiausio žaislo, neturi kuo papuošti eglutę. Čia jiems padeda antrokai, sukūrę nuostabią žaislų – kareivėlių ir lėlių – šalį. O atėjęs kartu Kalėdų senelis ne tik atgaivino, pagydė gražiausiąjį žaislą – burbulą, bet ir apdovanojo visų klasių artistus šakočiais.

Baigiantis šventei mokyklos direktorė Zina Stripeikienė padėkojo režisierėms mokytojoms D. Ragažinskienei, M. Greičiuvienei, S. Bekerienei, choreografei A. Saikauskienei, muzikos mokytojoms V. Skupienei, L. Skyrienei, visiems progimnazijoje besimokantiems vaikams, sukūrusiems tokią gražią šventę. „Tiek daug stebuklų mes sukurti galim iš gėrio, meilės ir švelnumo savo širdyse“ – kokie prasmingi paskutinieji spektaklio žodžiai. Gražių švenčių – jos į širdis jau atėjo.

___________________________

Liucija Lašinienė Įrašo autorius:
Liucija Lašinienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Gruodžio 15 d. Mokinių taryba organizavo nuotaikingą kalėdinių pižamų ir šlepečių dieną. 

Progimnazijoje gruodžio 13 d. vyko miesto 1–4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo grupių ugdytinių konferencija „Sveikatos abėcėlė“, kurią organizavo mokytojos Snaigė Varanauskienė ir Vida Baronienė. 

Gruodžio 12 d. mokytojos Auksuolė Urbonienė ir Vida Jarmalavičienė bendruomenės narius pakvietė į praktinį užsiėmimą „Stiklo dekupažas“.

Gruodžio 6 dieną progimnazijoje buvo organizuotas anglų kalbos konkursas miesto mokyklų 5–6 klasių mokiniams „Smart Kids“. 

„Advento vainikas“ – jaukus ir prasmingas Šaltiniečių bendruomenės vakaras, kurį organizavo tikybos mokytoja Geta Pečiulienė.