Renginiai

Projektas „Draugaukime sportuodami 3“

2017 metų birželio 12–16 dienomis treti metai iš eilės buvo vykdomas vaikų socializacijos projektas „Draugaukime sportuodami 3“, kurį finansavo Panevėžio miesto savivaldybė. Šio projekto organizatorės – socialinė pedagogė Vaida Kuodytė, kūno kultūros mokytojos Daiva Dambrauskienė ir Aušrinė Kuncevičienė. Projekto tikslas – organizuoti vaikų užimtumą vasaros atostogų metu, gerai praleisti laiką, atskleisti vaiko gebėjimus sportuojant, gerinti bendravimo įgūdžius, susirasti naujų draugų.

1–4 klasių vaikams, mėgstantiems aktyvų ir turiningą poilsį, buvo organizuota sportinė stovykla. Penkios stovyklos dienos sportuojant, pramogaujant, susipažįstant su naujais draugais, patiriant linksmų nuotykių, rungtyniaujant ir draugiškai bendraujant pralėkė kaip viena akimirka. Susipažinę ir susidraugavę, vaikai piešė stovyklos emblemas, susitiko su futbolo treneriu Vaidu Bernatoniu, kuris pamokė įdomių žaidimų. Mokiniai lavino judėjimo įgūdžius didelių čiužinių pagalba, varžėsi figūrinio važiavimo dviračiais, paspirtukais bei riedučiais varžybose, turėjo galimybę pasijusti kompiuterinių žaidimų herojais šaudydami lazeriniais ginklais tikrame karo laikų bunkeryje, kuris buvo įrengtas mokyklos kieme. Stovyklautojai išklausė saugaus elgesio vasarą reikalavimus, su kurias atsakingai supažindino Panevėžio miesto ir rajono VPK bendruomenės pareigūnės. Jos demonstravo linksmus ir naudingus filmukus apie saugų elgesį gamtoje, vandenyje, namuose, kieme, kelyje su dviračiais. Inspektorės kiekvienam stovyklos dalyviui įteikė po atmintinę su patarimais vaikams. Stovyklos uždaryme gausus būrys šaltiniečių vyko į kino centrą Forum Cinemas, kur žiūrėjo animacinį nuotykių filmą „Normas, lokys iš Šiaurės“. Grįžusių stovyklautojų laukė vaišės ir apdovanojimai. Pasikalbėję apie įspūdžius stovykloje, pasivaišinę, vaikai nuoširdžiai padėkojo organizatorėms, išreikšdami norą susitikti ir vėl susitikti. Jie ir kitais metais norėtų panašios sporto stovyklos draugų būryje. Juk niekas negali atstoti vasaros stovyklos įspūdžių. Svarbiausia – nauji draugai, smagūs žaidimai ir šilta vasariška tarpusavio atmosfera! Linksmai nusiteikę, vieni kitiems palinkėję gerų vasaros atostogų, vaikai išsiskyrė iki rudens.

Linksmos, šiltos, saugios, nuotaikingos ir prasmingos vasaros visiems šaltiniečiams!

___________________________

Aušrinė Kuncevičienė Įrašo autorius:
Aušrinė Kuncevičienė
Kūno kultūros mokytoja




Ankstesni įrašai


Birželio 13–14 dienomis mokytojai dalyvavo seminare „Mokytojo profesinis augimas: nuolatinis turimų ir ugdomų kompetencijų santykio pa(si)matavimas“.

Birželio 1-ąją, tarptautinę Vaikų gynimo dieną, progimnazijoje vyko mokinių kūrybinės, pažintinės veiklos diena „Mokslo metų užbaigimo šventė“, aštuntokams tai buvo ir atsisveikinimas su savo mokykla.

Gegužės 30 dieną vyko 1–5 klasių mokinių mokslo metų užbaigimo šventė.

2016–2017 mokslo metais 2c ir 6c klasių mokiniai su mokytojomis Vitalija Bartkiene, Asta Saikauskiene ir Aušrine Kuncevičiene vykdė trumpalaikį integruotą projektą „Renku, rūšiuoju, kuriu“. 

Gegužės 22 d. daugiau nei 45 pradinių klasių mokiniai lankėsi Naisiuose ir jų apylinkėse. Nemokama pažintinė kelionė – prizas konkurso „Vaikų Velykėlės 2016“ nugalėtojams.