Renginiai

Mokslo festivalyje

Rugsėjo 16–20 dienomis „Šaltinio“ progimnazijos mokiniai dalyvavo mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2019“ renginiuose.

Pirmokai (1b kl.), antrokai (2a ir 2b kl.) bei ketvirtokai (4c kl.) lankėsi robotikos centre „RoboLabas“, kur ne tik mokėsi valdyti mažuosius robotukus, bet ir kūrė robotų judėjimo kelią įterpdami kodus. Robotus valdyti buvo labai smagu! Vaikus lydėjo klasių vadovės Aušra, Vida, Snaigė ir Jūratė.

3a klasės mokinukai lankėsi Panevėžio kolegijoje ir dalyvavo praktinėje veikloje „2+2=5“. Vaikai manė, kad taip negali būti, o pasirodo – gali! Suskirstyti komandomis mokiniai lenktyniavo, kas greičiau sukurs pasakojimą, kurio pirmas sakinio žodis turi prasidėti raide pagal abėcėlę. Vaikai, kurdami sakinius vienas po kito, suprato, koks svarbus ir atsakingas kiekvieno komandos nario indėlis siekiant bendro rezultato. Už bendrą darbą vaikai gavo saldų prizą ir po kolegijos pieštuką. Mokinius lydėjo ir kartu dalyvavo jų klasės vadovė Žiedė.

Šeštokai kartu su fizikos mokytoja Gitana dalyvavo programoje „RoboNovatorių kelionė į Marsą“. „RoboNovatoriai“ susipažino su Marso planeta ir konstravo ... Marsaeigį, kuris turėjo nusileisti Marse bei parsiųsti linkėjimus į Žemę.

8a kl. mokiniai kartu su klasės vadove Audrone KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete dalyvavo programoje „Elektronikos ABC“. Čia jie mokėsi konstruoti elektrines schemas, tyrinėjo elektroninius komponentus. Ši veikla mokiniams labai patiko.

8b kl. mokiniai dalyvavo „FabLab Kaunas“ inžinerinėse kūrybinėse dirbtuvėse. Mokiniai mokėsi dirbti su itin mažomis detalėmis, litavo smulkias detales prie mikroschemos. Atrodytų, ši veikla skirta vaikinams, tačiau ji sudomino ir merginas. Ir nors lituoti vieniems sekėsi lengviau, kitiems sunkiau, tačiau visi dalyvavusieji pasisėmė gerų įspūdžių ir naujos patirties. Mokinius lydėjo chemijos mokytoja Auksuolė.

Šis mokslo festivalis jau buvo šešioliktasis. Pagrindiniai festivalio renginiai vyksta Vilniuje ir Kaune. Mes labai tikimės, kad kitais metais mūsų mieste bus daugiau ir įvairesnių renginių, kuriuose galėtų sudalyvauti visi miesto mokiniai, besidomintys mokslo naujienomis. 

___________________________

Dalia Gudienė Įrašo autorius:
Dalia Gudienė
Logopedė




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 21 dieną progimnazijoje atidaryta Šaltiniečių bendruomenės šeštadieninė stovyklėlė, skirta priešmokyklinio amžiaus vaikučiams.

Jau trečią rudenį progimnazijoje vyko renginiai „Jaunojo tyrinėtojo diena“. Įdomios tyrinėjimų veiklos tęsėsi visą savaitę – nuo rugsėjo 9 iki 13 dienos.

„Šaltinio“ progimnazijos bendruomenė rugsėjo 7 dieną dalyvavo šventinėje Panevėžio miesto 516-ojo gimtadienio eisenoje.

 

Saulėtą rugsėjo 2 dieną progimnazijoje vyko mokslo metų pradžios šventė „Mokslo ir žinių diena“.

Birželio 26 – liepos 3 dienomis progimnazijos atstovės dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Lietuvos ir Sakartvelo švietimo sistemų panašumai ir skirtumai. Bendradarbiavimo galimybės“.