Renginiai

Rudens sambariai 2017

Paskutinę rudens dieną „Šaltinio“ progimnazijoje vyko tikrų tikriausias rudeninis pavakarojimas „Rudens sambariai“. Tai jau antrus metus vykstantis Šaltiniečių bendruomenės susibūrimas. Dainoms, šokiams ir rateliams neliko abejingas nei vienas užsukęs į sambarius. Troškulį malšinome gaspadinės gira, o stalai linko nuo pačių suneštų kaimiškų vaišių. Buvome viena didelė šeima su savo paprastumu ir meile artimui, kaip buvo kitados tikrame lietuviškame kaime... Renginyje pasirodė ir visą vakarą bendruomenę linksmino progimnazijos mokinių kapela „Šaltinis“ ir folklorinis ansamblis „Šaltinėlis“ (vadovė Virginija Skupienė); Baisogalos kultūros centro netradicinė kapelija „Dainoriai“ (vadovas Paulius Kablys) ir etnografinis ansamblis „Dainoriai“ (vadovas Paulius Kablys ir Asta Jurevičienė); Liūdynės kultūros centro Velžio padalinio folklorinis ansamblis „Gegužraibė“ (vadovė Virginija Stundžienė); Joniškio rajono Kirnaičių kultūros namų folklorinis ansamblis „Klėčia“ (vadovas Gediminas Andrašiūnas). Ačiū JŪMS visiems už bendrystę.

___________________________

Virginija Skupienė Įrašo autorius:
Virginija Skupienė
Muzikos mokytoja




Ankstesni įrašai


Lapkričio 28 d. mūsų mokykloje vyko 2–4 klasių mokinių edukacinių išvykų pristatymai.

Lapkričio 13–19 dienomis mokykla jau 15-ą kartą dalyvavo projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“. Buvo skaitomos ištraukos iš tų pačių knygų, kaip ir tūkstančiuose kitų Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų bei švietimo įstaigų, vyko kiti renginiai, kurių tema – „Šiaurės salos“.

Lapkričio 16 dieną progimnazijoje lankėsi mieli svečiai – lopšelių darželių „Puriena“, „Vyturėlis“, „Diemedis“ priešmokyklinių grupių ugdytiniai.

Lapkričio 10 d. progimnazijos mokiniams priesaiką davė naujai išrinktas mokinių prezidentas 7b klasės mokinys Armandas Stravinskas. 

2017 m. spalio 17 dieną 3–8 klasių mergaitės dalyvavo futbolo festivalyje „Live your goals“.