Renginiai

Šventinės Rugsėjo 1-osios pamokos

 

Mokslo ir žinių dieną, penktadienį, gėlėmis nešini progimnazijos mokiniai, jų tėveliai, mokytojai rinkosi mokyklos kieme. Skambant varpeliui, aštuntokai į šventės dalyvių rato vidurį atvedė pirmokėlius. Visiems susirinkus, aštuntos klasės mokiniai Augustinas Jarockis ir Milda Petrauskaitė iškilmingai pakėlė Lietuvos vėliavą, nuskambėjo šalies himnas. Renginio vedėjai – septintokai Armandas Stravinskas ir Gabrielė Indriūnaitė – paskelbė mokslo metų pradžios šventės pamokas. Pirmoji pamoka – pilietiškumo. Ją vedė mokyklos direktorė Zina Stripeikienė.Tarusi sveikinimo žodį, direktorė paskelbė, kad mokykla pradeda 25-ąjį veiklos sezoną ir kad kitais mokslo metais švęsime jubiliejų. Taip pat direktorė užduodama keletą klausimų mokiniams patikrino ir jų pilietiškumo pagrindus: mokiniai aiškino, iš kokio žodžio kilo žodis „pilietiškumas“, ką reiškia būti pilietišku ir pan. „Pilis, pilietis, meilė Tėvynei...“ – skambėjo žodžiai iš mokinių lūpų. Gražius palinkėjimus mokyklos bendruomenei išsakė ir svečias – Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Dainius Šipelis.

Per antrąją muzikos pamoką skambėjo smagi trečiokų dainelė.

Trečiojoje – matematikos – pamokoje su direktorės pavaduotoja ugdymui Dalia Vašėtiene ir pirmokais teko pamatuoti, kuri pirmokų mokytoja yra aukštesnė, paskaičiuoti, kiek mokyklos pastatas turi aukštų, kiek raidžių yra žodyje „Šaltinis“, kiek metų mokyklai. Pavaduotoja pristatė mokinių skaičių, klasių komplektus, pasidžiaugė dviem pirmokų klasėmis, įteikė mažiesiems Pirmoko pasus. O šie kartu su mokytojomis Aelita Melėniene ir Žiede Ketvirtiene į dangų paleido balionus, tikėdami, kad mokslo metai bus lengvi lengvi tarsi balionėlio skrydis ir kad į platybes nuskris visos baimės, nerimas ir nuogąstavimai...

Per šokio pamoką lengvą, romantišką, dar vasaros pieva kvepiantį šokį atliko mokyklos šokėjėlės, vadovaujamos mokytojos Astos Saikauskienės.

Technologijų pamokoje pasirodė mūsų mažieji abiturientai – aštuntokai. Kad paskutinieji mokslo metai progimnazijoje būtų tiesiog puikūs, jie virė stebuklingą kompotą. Į stiklainį kiekvienos klasės atstovas atnešė ir įdėjo po obuoliuką su žodžiu-palinkėjimu, kad kompotas turėtų kuo daugiau vitaminų, jėgų ir ištvermės suteikiančių galių. Tėvelių atstovo užsuktas stebuklingo kompoto stiklainis buvo įteiktas mokyklos direktorei, kad ši jį saugotų savo kabinete ir kiekvienam, kuriam pritrūks energijos, išminties, atsakomybės ar kūrybiškumo, duotų šio kompoto atsigerti.

Per kūno kultūros pamoką teko pasimankštinti. Vedėjai tuos, kurie vasarą buvo prie jūros, paprašė rankomis parodyti bangas, kurie skaitė knygas – tris kartus pašokti į orą, kurie stovyklavo – padaryti namo stogelį virš galvos, kas dirbo – susiimti abiem rankom už galvos ir palinguoti, kas pasiilgo mokyklos – apsikabinti ir apkabinti klasės vadoves. Vėliau mokiniai buvo pakviesti peržengti mokyklos slenkstį ir dalyvauti paskutinėje – klasės vadovo – pamokoje.

Pasibaigus šventinėms klasės vadovo pamokoms, mokiniai su tėveliais, mokytojais mielai fotografavosi prie pievelėje priešais mokyklą išdėlioto ryškaus užrašo „#ŠALTINIS“, papuošto dailės mokytojo Viliaus Jėčiaus darytomis vėtrungėmis, bei prie sienelės su progimnazijos simbolika mokyklos fojė.

Pirmoji rugsėjo diena buvo šilta, jauki ir žadanti įdomius, smagius bei kūrybingus mokslo metus.

___________________________

Aldona Banienė Įrašo autorius:
Aldona Banienė




Ankstesni įrašai


Birželio 20–21 dienomis Panevėžio rajone esančioje stovykloje „Trimitas“ vyko Lietuvos „Šaltinio“ vardą turinčių mokyklų sueiga.

2017 metų birželio 12–16 dienomis treti metai iš eilės buvo vykdomas vaikų socializacijos projektas „Draugaukime sportuodami 3“, kurį finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Birželio 13–14 dienomis mokytojai dalyvavo seminare „Mokytojo profesinis augimas: nuolatinis turimų ir ugdomų kompetencijų santykio pa(si)matavimas“.

Birželio 1-ąją, tarptautinę Vaikų gynimo dieną, progimnazijoje vyko mokinių kūrybinės, pažintinės veiklos diena „Mokslo metų užbaigimo šventė“, aštuntokams tai buvo ir atsisveikinimas su savo mokykla.

Gegužės 30 dieną vyko 1–5 klasių mokinių mokslo metų užbaigimo šventė.