Aktualijos

Įkurtas Tolerancijos ugdymo centras

Tolerancijos dieną – Tolerancijos ugdymo centras progimnazijoje

2022 m. lapkričio 16 d., Tarptautinę tolerancijos dieną, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos ir Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Mokykloje įkurtas Tolerancijos ugdymo centras. Centro veiklą koordinuos bibliotekos renginių organizatorė Ernesta Kriaučiūnienė, kuri ir inicijavo jo įkūrimą. Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje įkurtas Tolerancijos ugdymo centras jau yra 160-asis centras Lietuvoje.

Renginio metu mokyklos bendruomenei buvo parodytas vaidybinis siužetas „Trumpa geto istorija“, kurį pastatė lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Švėgždienė ir muzikos mokytoja Lina Skyrienė. Vaidybiniame siužete parodyta istorija apie žydų vaikus, įkalintus gete ir analizuojančius – kodėl tėvelis nebegrįžta, kur jis yra? Vaidybinio siužeto epiloge vyresnieji mokiniai išsakė savo mintis apie istoriją ir praeities žaizdas, žmonių netektis ir dabar vykstantį karą Europoje.

Renginyje viešėjo Tarptautinės komisijos Sekretoriato vadovo pavaduotoja, švietimo programų koordinatorė Ingrida Vilkienė.

Progimnazijos direktorė Zina Stripeikienė kreipėsi į mokyklos bendruomenę klausimais apie toleranciją, netoleranciją, prašydama pavyzdžiais iliustruoti šių reiškinių situacijas. Švietimo programų koordinatorė Ingrida Vilkienė parodė mokyklos bendruomenei vaizdo siužetą netolerancijos tema ir pasidžiaugė, jog mokyklos mokiniai žino žodžio „tolerancija“ prasmę, drąsiai kalba šiomis temomis.

Vėliau mokyklos aktų salėje veikė kūrybinės dirbtuvės, jose 4a klasės mokiniai kūrė „Tolerancijos namus“.

 

https://www.komisija.lt/tolerancijos-diena-naujas-tolerancijos-ugdymo-centras-panevezyje/?fbclid=IwAR1f0b02O401D3T9WOi-Vb-YWmaaP9-g_UIQKoblMZQOai0mVkgQFgYTpBg#more-11071




Ankstesni įrašai


Progimnazijos direktorė Zina Stripeikienė dalyvavo Nacionalinės švietimo agentūros konferencijoje „Kaip 2x2? Matematikos rezultatų ir inovacijų ryšys“.

Spalio 17–21 dienomis progimnazijoje viešėjo ir įvairiose veiklose dalyvavo Erasmus+ projekto „Tarpdisciplininės veiklos tvariam gyvenimui“ partneriai.

Tarptautinės mokytojų dienos proga apdovanotos mokyklos vadovės.

Projekto Maxima LT „Mes – bendruomenė“ lėšomis bendruomenė įrengė kliūčių ruožą priešmokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams.

Įkvepiančių, smagių, kūrybingų, saugių vasaros atostogų!

Mokyklos administracija