Aktualijos

Dėmesio! Mokomės savivaldžiai

„Dėmesio! Mokomės savivaldžiai“ – taip buvo pavadinta savaitė mokykloje nuo lapkričio 29 d. iki gruodžio 3 d. Šią savaitę 3–8 klasių mokiniai „pasiraitojo rankoves“ ir kibo į savarankiško mokymosi veiklas: mokėsi planuoti laiką, keltis mokymosi uždavinius, atsakingai ne tik pasirinkti užduotis, bet ir jas atlikti, įsivertinti, aptarti. Visada džiaugsmingai mokiniai priima galimybę rinktis mokymosi vietą, šaltinius ir priemones; individualų mokymąsi ar darbą poromis, grupėse. Smagu mokytis ir su įvairiais tikslingai pasirinktais mokyklos bendruomenės nariais. Mokiniai rengė Kalėdų renginio, klasės atnaujinimo sąmatas, domėjosi Gotika, pasitelkdami informacines technologijas analizavo Žalgirio mūšį ir jo reikšmę, gvildeno sunkias tiksliųjų ir gamtos mokslų temas, susidraugavo su žodynais, žinynais ir turtino savo kalbą, projektavo kūrybinius darbus, rinko ir apdorojo duomenis, pasirengę iš anksto kartu mokė(si) šokio, dailės meno...

Mokiniai, aptardami mokymosi veiklas bei rezultatus, pripažino, kad „taip mokytis įdomiau, bet ir sunkiau, didesnė atsakomybė, kad viską atliktum laiku ir teisingai“. Čia pat priduria: „Bet dabar mums sekėsi žymiai geriau, nes taip darėme ne pirmą kartą ir jau žinome, ką reiškia mokytis savivaldžiai“. O kai sutiktų bibliotekoje pradinukų paklausi, ką jie čia veikia, ir šie atsako, kad mokosi SAVIVALDŽIAI, apima neapsakomas pasididžiavimo savo mokiniais jausmas. Sėkmės Jums, mielieji, atrandant mokymosi prasmę. Visi kartu dėkojame ir mokytojams, vedantiems savo mokinius painiais, bet labai prasmingais mokymosi keliais. Dėmesio! Šią savaitę tikrai mokėmės savivaldžiai!

 

___________________________

Dalia Vašėtienė Įrašo autorius:
Dalia Vašėtienė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui




Ankstesni įrašai


Lapkričio 26–28 dienomis įvyko pirmasis kontaktinis Erasmus+ projekto „EUROBORAVE“ (2020-1-FR01-KA229-080606_2) koordinatorių iš Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos, Bulgarijos ir Portugalijos susitikimas Paryžiuje.

8a klasės mokinė Gabija Kairytė klasės draugus, mokytojus ir bendraminčius pakvietė į savo pirmosios poezijos knygelės „Pradžia“ pristatymą.

2021 m. gruodžio 9 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. progimnazijoje organizuojamas būsimųjų pirmokų tėvelių (vaikai nedalyvauja) susirinkimas.

Erasmus+ projekto MA(R)TH ambasadorės lapkričio 14–19 dienomis Stambule susitiko su projekto partneriais ir įgyvendino suplanuotas veiklas.

Erasmus+ projekto „Our Nature is Our Future“ ambasadoriai lapkričio 7–12 dienomis Pietų Italijoje susitiko su projekto partneriais ir įgyvendino suplanuotas veiklas.