Aktualijos

Erasmus+ projekto „EUROBORAVE“ koordinatorių susitikimas

Lapkričio 26–28 dienomis įvyko pirmasis kontaktinis Erasmus+ projekto „EUROBORAVE“ (2020-1-FR01-KA229-080606_2) koordinatorių iš Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos, Bulgarijos ir Portugalijos susitikimas Paryžiuje.

Partneriai skyrė laiko susipažinimui ir pabendravimui, aptarė projekto įgyvendinimo tikslus ir uždavinius, suplanavo būsimų vizitų datas, dalijosi gerąja patirtimi įtraukiant robotiką į ugdymosi procesą, robotų programavimo subtilybes, inventoriaus poreikį sėkmingam projekto įgyvendinimui, mokytojų pasirengimą ir jau sukurtus žaidimus, kuriuos vaikai galės išbandyti artimiausiu metu.

Gerososios patirties dirbtuvėse projekto koordinatoriai iš College Volney (Craon, Prancūzija) pristatė savo patirtį mokymo(si) procese naudojant MBOT robotus bei programėlę „Makeblock“. Atstovai iš Portugalijos pademonstravo kaip naudojama „Plickers“ programėlė mokinių grįžtamojo ryšio pamatavimui ir rezultatų analizei. Be to vizito metu aplankytas vienas didžiausių ir moderniausių Europoje „Mokslo muziejus“, kuriame pristatomos mokslo naujovės ir išradimai: naujausios robotų panaudojimo galimybės, genetikos, matematikos, astronomijos, laivybos, aviacijos, tekstilės ir kiti pasiekimai.

Tarptautinės draugystės sustiprinimas vyko lankant vienus žymiausių objektų: šiuolaikinio meno centrą „Pompidou“, Luvro muziejų, Triumfo arką, Eifelio bokštą.

Artimiausias projekto dalyvių susitikimas numatytas kovo mėnesį Bulgarijos sostinėje Sofijoje. Nekantraujame susimatyti ir pristatyti nuveiktus darbus!

Projekto koordinatorės Zina Stripeikienė ir Rūta Vainauskaitė




Ankstesni įrašai


8a klasės mokinė Gabija Kairytė klasės draugus, mokytojus ir bendraminčius pakvietė į savo pirmosios poezijos knygelės „Pradžia“ pristatymą.

2021 m. gruodžio 9 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. progimnazijoje organizuojamas būsimųjų pirmokų tėvelių (vaikai nedalyvauja) susirinkimas.

Erasmus+ projekto MA(R)TH ambasadorės lapkričio 14–19 dienomis Stambule susitiko su projekto partneriais ir įgyvendino suplanuotas veiklas.

Erasmus+ projekto „Our Nature is Our Future“ ambasadoriai lapkričio 7–12 dienomis Pietų Italijoje susitiko su projekto partneriais ir įgyvendino suplanuotas veiklas.

Erasmus+ projekto „Crossdisciplinary activities for sustainable life“ ambasadoriai lapkričio 7–12 dienomis Porto mieste Portugalijoje susitiko su projekto partneriais ir įgyvendino suplanuotas veiklas.