Renginiai

Šok į tėvų klumpes 2021

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija kasmet dalyvauja respublikinėje visuotinėje iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“, kurios tikslas – ne tik suteikti progą mokiniams artimiau susipažinti su tėvų, senelių ar kitų artimųjų darbovietėmis bei profesijomis, bet ir sudaryti dar vieną puikią progą tėvams bei artimiesiems įsitraukti į ugdymo procesą, turiningai leisti laiką kartu su savo vaikais. Šių metų karantinas šią veiklą pakoregavo, visos įmonės, įstaigos bei organizacijos, laikydamosi karantino reikalavimų, riboja apsilankymus ir susitikimus…

Tad šiemet šis renginys kitoks ir neįprastas, nes vyko nuotoliniu būdu. Birželio 11 d. progimnazijoje vyko netradicinės nuotolinės ugdymo karjerai pamokos „Profesija iš arti“ taikant patyriminio mokymosi strategijas „Klasėje be sienų“ 1–8 klasių mokiniams, kurios skirtos susipažinti su skirtingų profesijų atstovais.

1a, 1b, 3a, 4a ir 2b klasėse vyko edukaciniai užsiėmimai „Lietuvos architektūra ir architekto profesija“.

2a, 3b, 3c ir 4b klasėse – „Lietuvos transporto raida ir inžinieriaus profesija.

5a, 5b, 5c, 6a, 6b, 6c, 7a, 7b, 8a, 8b klasės dalyvavo interaktyvaus atviruko kūrime.

4a ir 4b klasės lankėsi nuotolinėje „RoboLabas“ ir „Šaltinio“ progimnazijos iniciatyvoje „Kaip sugalvoti gerą idėją ir pristatyti ją „kietai“, o 8a ir 8b klasės – „Dirbtinis intelektas – didysis nuotykių ieškotojas“.

Mokiniai edukacinių užsiėmimų metu susipažino su įvairiomis profesijomis ir netgi išbandė jas praktiškai atlikdami užduotis.

 

 
 

___________________________

Rita Paurazienė Įrašo autorius:
Rita Paurazienė
Ugdymo karjerai koordinatorė




Ankstesni įrašai


Birželio 1 ir 2 dienomis 2–4 klasių mokinių pasaulio pažinimo pamokos vyko parke su ornitologu.

Mokyklos kieme kviečiame visus sustoti prie interaktyvaus tento apie paukščius.

Žiemos sporto šventė-žygis „Žygiuoju už Lietuvą“ nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios truko 23 dienas ir sulaukė ypatingai didelio dalyvių skaičiaus.

Kovas – sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių. Veiklų planas. 

Vasario 16-ąją progimnazijos mokiniai, jų tėveliai, mokytojai dalyvavo pilietinėje akcijoje „Geltona, žalia, raudona“.

Kviečiame 1–8 klasių mokinius, jų tėvelius, artimuosius dalyvauti pilietinėje bendruomenės akcijoje „Geltona, žalia, raudona“.