Renginiai

Pamokos su ornitologu

Pamokos su ornitologu

Birželio 1 ir 2 dienomis 2–4 klasių mokinių pasaulio pažinimo pamokos vyko parke. Mokiniai kartu su ornitologu Gediminu Petkumi stebėjo paukščius. Pasirodo, miesto parke lankosi daug įvairių paukščių: mėlynosios zylės, čiurliai, strazdai, kragai, žvirbliai, varnėnai, karveliai, kovai. Vaikai sužinojo, kad čiurliai yra vieni iš greičiausių pasaulyje paukščių, juos lenkia tik sakalai keliauninkai. Čiurliai labai ištvermingi – nenutūpdami gali skristi iki 10 mėnesių, net miega skrisdami, vandens atsigeria praskrisdami žemai virš vandens telkinio. Buvo neprastai įdomu pro žiūronus, teleskopą stebėti paukščių lizdus su jaunikliais, strazdus tėvus, maitinančius savo vaikučius.

Kviečiame visus mokyklos kieme sustoti prie interaktyvaus tento apie paukščius: QR kodo skaitytuvu nuskaityti nuorodas prie paukščių nuotraukų, sužinoti, koks tai paukštis ir paklausyti, kaip jis čiulba.

 

Dalia Gudienė, STEAM veiklų koordinatorė,

Vida Baronienė, pradinių klasių mokytoja.




Ankstesni įrašai


Žiemos sporto šventė-žygis „Žygiuoju už Lietuvą“ nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios truko 23 dienas ir sulaukė ypatingai didelio dalyvių skaičiaus.

Kovas – sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių. Veiklų planas. 

Vasario 16-ąją progimnazijos mokiniai, jų tėveliai, mokytojai dalyvavo pilietinėje akcijoje „Geltona, žalia, raudona“.

Kviečiame 1–8 klasių mokinius, jų tėvelius, artimuosius dalyvauti pilietinėje bendruomenės akcijoje „Geltona, žalia, raudona“.

Kviečiame dalyvauti individualioje šeimų sporto šventėje-žygyje „Žygiuoju už Lietuvą“, kuri vyks Vasario 16 – Kovo 11 dienomis.