Aktualijos

Kviečiame į „Vakarienę baltai“!

Šaltiniečių bendruomenė „Šaltinio“ progimnazijos darbuotojus, mokinius ir jų tėvelius, o taip pat Kniaudiškių-Molainių mikrorajono gyventojus, kaimynus ir draugus kviečia į „Vakarienę baltai“. Šia, visą bendruomenę vienijančia švente, bendruomenė skelbia „Šaltinio“ progimnazijos 30-mečio renginių pradžią. Balta spalva pasipuošę renginio dalyviai nori parodyti miestui, kad yra atviri visam pasauliui ir priima visus, kokios tautybės, rasės, tikėjimo ar išvaizdos jie bebūtų. Balta atspindi visas spektro spalvas. Ji atspindi ir tamsias, ir šviesias spalvas, žadina atvirumą, augimą ir kūrybingumą. Baltąja vakariene bendruomenė pasitinka vasarą ir kviečia išvalyti mintis, sielą, pasisemti energijos tolimesniems darbams ir kovoti su tamsa.

„Baltoji vakarienė“ pirmą kartą buvo surengta Paryžiuje 1988 metais, kuomet vienas paryžietis grįžęs iš Taičio sumanė suburti savo senus draugus, o kad būtų įdomiau, šie galėjo pasikviesti ir savo bičiulių. Kad vieni kitus atpažintų parke vakarienės dalyviai pasipuošė baltai. Dabar „Baltoji vakarienė“ organizuojama 35 šalyse.

Direktorė Zina Stripeikienė




Ankstesni įrašai


„Šaltinio“ progimnazija dalyvauja Panevėžio rajono švietimo centro vykdomos programos „Europos horizontai“ projekto  „Rūpinkimės: kurkime saugias ir sėkmingas mokyklas, kuriose skatinamas įtraukusis mokymasis ir gerinami mokymosi pasiekimai”(Let‘s care) pilotiniame tyrime.

19-ajame analitinio švietimo žurnalo „Reitingai“ numeryje – mūsų progimnazija atsidūrė tarp didelę pridėtinę vertę sukuriančių mokyklų.

Panevėžio regiono mokyklų kategorijoje 2023 m. „Ad astra“ nominacija įteikta „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekininkei Aldonai Banienei.

Gegužės 2 ir 3 dienomis progimnazijoje vyks kultūrinės-pažintinės veiklos, skirtos verslumui.

Balandžio 24–28 dienomis progimnazijoje svečiuosis Erasmus+ projekto „Our Nature is Our Future“ (2020-1-IT02-KA229-079303_4) dalyviai iš Ispanijos, Italijos, Rumunijos ir Turkijos.