Renginiai

Atradimų akademijos atidarymas

Norintys žinoti ir suprasti, ieškoti ir atrasti, siekiantys kasdien pranokti save 5–8 klasių mokiniai trečiadienį, rugsėjo 27 dieną, susirinko į Atradimų akademijos atidarymą. Mokiniams buvo smagu stebėti 7b klasės mokinio Armando atliekamą bandymą, patiems dalyvauti matematinėje „smegenų mankštoje“, atpažinti metalus, iš kvapo pažinti kitas medžiagas, atskirti šiltas ir šaltas spalvas.

Visiems Atradimų akademijos nariams buvo įteikti studijų aplankai.

Atradimų akademijos veiklose dalyvaus 5–8 klasių gabūs tiksliesiems ir gamtos mokslams bei turintys meninių gebėjimų mokiniai. Šiuos mokinius turėjo rekomenduoti ne mažiau kaip du mokytojai.

Atradimų akademijoje veiks du fakultetai: Gamtos ir tiksliųjų mokslų fakultetas bei Menų fakultetas. Su mokiniais dirbs gamtos, biologijos mokytoja Rasa Andrikonienė, fizikos mokytoja Gitana Jasaitienė, chemijos mokytoja Auksuolė Urbonienė, matematikos mokytojos Vilma Morkevičienė ir Silvija Masienė (Gamtos ir tiksliųjų mokslų fakultetas), dailės mokytojas Vilius Jėčius, technologijų mokytoja Auksuolė Urbonienė (Menų fakultetas). Užsiėmimai vyks moduliais: „Įdomioji matematika“, „Mokausi gamtoje ir iš gamtos“, „Linksmoji fizika“, „Mažasis molekulių ir atomų pasaulis“, „Menų palėpėje“, „Kūrybiniai atradimai“.

Atradimų akademijos veiklos tikslas – skatinti gabių mokinių smalsumą, siekį pažinti ir tyrinėti aplinką užtikrinant kiekvieno individualią pažangą.

Akademijos direktorė – matematikos mokytoja Silvija Masienė.

___________________________

Dalia Gudienė Įrašo autorius:
Dalia Gudienė
Logopedė




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 26 d. 17.00 val. Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos stadione vyko Mažoji spartakiada.

Progimnazijoje vyksta akcija   „Ar sunki mano kuprinė?“  Sveriamos pirmokų ir ketvirtokų kuprinės. 

Lietuvos mokyklose inicijuojama akcija „Apibėk mokyklą“, kurios tikslas – paskatinti vaikus daugiau judėti. Rugsėjo 14 dieną pirmieji prie šios akcijos prisijungė mūsų progimnazijos pirmokai ir penktokai.

Šeštadienį šaltiniečiai žygiavo šventinėje miesto eisenoje.

Rugsėjo 8 dieną, penktadienį, progimnazijos mokiniai savo veiklas skyrė Panevėžio miesto gimtadieniui.